реклама

Когато използвате Instagram, може да попаднете на съдържание, което искате да препратите на приятелите си. Което неизменно означава, че трябва да направите екранна снимка, която да пишете, публикувате или DM.

Въпреки това, когато правите това, Instagram уведомява ли хората, когато сте направили екранна снимка на история, публикация или DM? Ето всичко, което трябва да знаете за известията за екранни снимки в Instagram.

Защо може да искате да направите екранна снимка на Instagram Story, Post или DM

Има няколко причини, поради които може да искате да направите снимка на Instagram.

Те включват желание да изтеглите мем, който искате да споделите другаде. Може би това е картина на пейзаж, който смятате, че ще направи хубав тапет. Възможно е също така да искате да изтеглите видеоклип с рецепта, за да избегнете превъртането на стотици публикации по-късно, когато дойдете да готвите ястието.

Историите са най-често срещаното място, където може да почувствате нужда да направите екранна снимка. Това се дължи главно на факта, че медиите, споделяни чрез истории, са ефимерни и вече не са достъпни след 24 часа.

Независимо от правилата за уведомяване на Instagram, трябва да имате предвид личния живот на хората, особено когато екранизирате техните лични снимки и видеоклипове.

Уведомява ли Instagram, когато екранизирате публикация?

Не, Instagram не уведомява потребителите, когато правите екранна снимка на публикацията им.

Постовете са по същество всички снимки и видеоклипове, които виждате в домашната емисия на Instagram или в раздела „Изследване“. Instagram също не изпраща сигнал, когато екрана вземете публикация направо от страницата на потребителския профил.

Струва си да се отбележи, че Instagram има функция за отметка за публикации, ако не искате да изтегляте медии локално. Тя ви позволява да маркирате снимки и видеоклипове за по-късно. Те са достъпни от специална секция в приложението Instagram и няма да бъдат изтеглени в галерията на телефона ви.

Освен това имате възможност да групирате публикуваните отметки в отделни колекции. Така например можете да създадете една за рецепти и друга за любимите си публикации за кучета.

Можете да запазите публикация, като докоснете Бутон за отметка присъства в долния десен ъгъл на всяко изображение или клип.

За да видите публикуваните от вас маркери публикации, отидете на петата Раздел „Профил“ в приложението Instagram и докоснете триканална икона горе вдясно. Изберете Запазени вещ. Тук можете също да създадете нови колекции, като докоснете бутона Plus.

Уведомява ли Instagram, когато екранизирате история?

Сега Instagram ще ви уведомява за човек, който е направил екранна снимка или екранен запис на вашата история.? pic.twitter.com/RBJHeiQtYV

—??? (@Mkrsltn) 8 февруари 2018г

По време на писането други хора не могат да видят кога сте екранизирали тяхната история.

Въпреки това през 2018 г. Instagram експериментира с уведомяване на потребителите, когато някой направи екранна снимка на своята история. Instagram отказа функцията малко след това. Но трябва да поддържате раздела в дневника за промени на приложението Instagram, в случай че функционалността се върне в бъдеще.

Като алтернатива можете да използвате едно от тях начини за екранизиране на Instagram истории, без да се хващате Как да направите екранна снимка в Instagram история, без да се хващатеЕто няколко метода за това как да екранизирате Instagram Stories, без риск някой да бъде уведомен за това. Прочетете още .

Instagram има функция „Архив“ за хора, които заснемат екранни снимки на историите, които са публикували директно чрез камерата в приложението. По подразбиране социалната мрежа запазва копие на всичките ви истории. За да ги прегледате или изтриете, отворете приложението Instagram и отидете на страницата на вашия профил. Чукнете триканална икона горе вдясно и влезте в архива.

Уведомява ли Instagram, когато правите екранна снимка на DM?

Да, Instagram уведомява получателите, когато правите екранна снимка в лични разговори (известни също като Instagram DM-та Инсталационни дискове в Instagram: Вашите въпроси, отговориInstagram DM ви позволяват да общувате със семейството и приятелите си. И ето всичко, което трябва да знаете за Instagram DM. Прочетете още ), но само за изчезващи съобщения. Подобно на историите, потребителите могат да изпращат изтичащи снимки и видеоклипове лично на дадено лице или група. Когато някой направи екранна снимка на тях, състоянието на доставката - вместо доставено или отворено - ще прочете „Снимка на екрана“.

От друга страна, ако направите екранна снимка на целия чат или редовни текстове и изображения, човекът няма да бъде уведомен.

Не знаехте ли, че можете да изпращате изчезващи съобщения в лични разговори? След това вижте тези други полезни функции в Instagram, които трябва да използвате 8 полезни функции на Instagram, които трябва да използватеОткрихме някои полезни функции в Instagram, които все още не използвате, но които ще ви помогнат да извлечете повече от Instagram ... Прочетете още .

Уведомява ли Instagram, когато екранизирате

Не, Instagram не уведомява потребителите, когато екранизирате видеоклипове в публикации и истории.

Интересното е, че това се отнася и за изчезващи ДМ. Следователно, това е някаква вратичка за тайно заснемане на лични истории в Instagram. Можете просто да заснемете екранен запис и след това да направите екранна снимка на видео файла.

Както споменахме по-рано, трябва да уважавате поверителността на изпращача, ако той ви изпрати на поверителна снимка или видеоклип.

Трябва също да имате предвид, че Instagram може да поправи тази вратичка в бъдеща актуализация.

Можете ли да видите, ако някой направи снимки на вашата Instagram история?

Отсега Instagram не предлага настройка, която можете да включите, за да получавате известия, когато някой направи екранна снимка на вашата история. Да се ​​надяваме, че известията за екрани за истории ще се върнат. В Android можете да се регистрирате Бета каналът на Instagram да бъде първият, който получи нови актуализации.

Ако се притеснявате, че непознати злоупотребяват с вашите снимки и видеоклипове, можете да защитите акаунта си, като превключите към частен профил. За да превърнете профила си в Instagram частен, влезте в Настройки и включете Частен акаунт опция. Вашите съществуващи последователи няма да бъдат засегнати от това, затова е най-добре да проверите списъка си с последователи, за да гарантирате, че само хората, които познавате, имат достъп до галерията ви.

Освен това можете да се възползвате от функцията за близки приятели на Instagram. Това ви позволява да споделяте вашите истории с определен набор от потребители, като същевременно поддържате профила си обществено видим.

Можете да конфигурирате списъка, като докоснете Близки приятели опция, разположена в профила на вашия профил меню за хамбургер. В Вашият списък раздела, добавете или премахнете близките си приятели. Когато сте готови, ще имате нова зелена опция, преди да публикувате нова история. Разрешете го да споделя историята само с потребители в списъка си за близки приятели.

Как работи Instagram?

Instagram е богат на различни видове съдържание. За съжаление, заснемането на екрана или екрана е единственият местен начин за запазване на снимки и видеоклипове от Instagram. Ето защо е важно да имате разбиране за това как Instagram обработва известията за екрана.

За да обобщим, засега Instagram не уведомява хората, когато сте направили екранна снимка на история, публикация или DM.

Instagram е голяма социална мрежа и все още може да има части от нея, за които имате проблеми. За помощ в това, вижте ръководството за начинаещи, което ни обяснява какво е Instagram и как работи Какво е Instagram и как работи?Instagram е услуга за социални мрежи за споделяне на снимки и видеоклипове. Instagram е собственост на Facebook и използва подобна механика. Прочетете още .

Базирайки се на Ахмедабад, Индия, Shubham е журналист на свободна практика. Когато той не пише каквато и да е тенденция в света на технологиите, ще го намерите или да изследва нов град с камерата си, или да играе най-новата игра на своята PlayStation.