реклама

Повечето хора са наясно с разликата между изтриването и деактивирането на акаунт във Facebook. Ако деактивирате Facebook временно изтривате акаунта си и можете да го активирате по всяко време. Ако изтриете Facebook, премахвате трайно данните си.

Възможно е обаче да не осъзнавате, че деактивирането на акаунта ви във Facebook не деактивира Facebook Messenger. Хората все още ще могат да ви видят и могат да се опитат да се свържат с вас. Имайки това предвид, ето как да деактивирате Facebook Messenger.

Как да деактивирате Facebook Messenger

Преди да можете да деактивирате Facebook Messenger, трябва да деактивирате акаунта си във Facebook. По-рано обяснихме как да деактивирате акаунта си във Facebook Как да деактивирате (или изтриете) акаунта си във FacebookАко имате нужда от почивка от Facebook или искате да спрете да го използвате напълно, ето как можете да деактивирате или изтриете акаунта си. Прочетете още . Ако все още не сте го направили, трябва да го направите, преди да продължите.

Не забравяйте, че деактивирането на Facebook и изтриването на Facebook означава различни неща за вашата поверителност Какво деактивиране или изтриване на Facebook наистина означава поверителностМислите да напуснете Facebook? Ето как изтриването или деактивирането на Facebook може да подобри вашата поверителност онлайн. Прочетете още . Ако искате да научите повече, прочетете свързаната статия, преди да продължите. Също така, не забравяйте, че все още можете се появяват офлайн във Facebook Chat без да предприемате драстичната стъпка за деактивиране на вашия Facebook акаунт.

След като сте готови да продължите напред, следвайте простите стъпка по стъпка инструкции по-долу.

  1. Отворете приложението Messenger
  2. Докоснете снимката на потребителския си профил в горния ляв ъгъл.
  3. Превъртете надолу и изберете Правни и политики.
  4. На следващия екран изберете Деактивирайте Messenger.
  5. Въведете паролата си.
  6. Натисни продължи.

За да активирате отново Facebook Messenger, просто влезте обратно в приложението Messenger, използвайки вашето потребителско име и парола.

Какво се случва, когато деактивирате Messenger?

Сега, когато знаете как да деактивирате Facebook Messenger, никой няма да може да вижда профила ви в приложението или да ви изпраща съобщения в съществуващи разговори.

Повторното активиране на Messenger ще активира и основния ви акаунт във Facebook. Ако искате само да запазите услугата Messenger, ще трябва да деактивирате акаунта си във Facebook за втори път.

И имайте предвид, че ако изтриете напълно акаунта си във Facebook, ще загубите достъп и до Messenger. За съжаление няма начин да запазите Messenger без да поддържате профил във Facebook. Но има алтернативи, които можете да помислите за замяна на екосистемата на Facebook 9 алтернативни приложения, които трябва да излезете от Facebook за доброИскате ли да напуснете Facebook завинаги? Ето алтернативните приложения, които ще трябва да замените Facebook, Instagram и WhatsApp. Прочетете още .

Дан е британски емигрант, живеещ в Мексико. Той е управляващ редактор на сестринския сайт на MUO, Blocks Decoded. В различни периоди той е бил социален редактор, творчески редактор и финансов редактор на MUO. Можете да го намерите да скита по шоура в CES в Лас Вегас всяка година (PR хора, посягайте!), И той прави много задкулисни сайтове...